Кафе біля НУХТ не зацікавило інспекторів благоустрою

Ми отримали першу відповідь на запит щодо правомірності прибудови до корпусу «Б» Національного університету харчових технологій, що надійшла від Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА сьогодні.

Чиновник від благоустрою досить стримано та невичерпно надав роз’яснення лише щодо видачі контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою (відповідно до розділу XV Правил благоустрою міста Києва, затверджених рішенням Київради від 25 грудня 2008 №1051/1051, зі змінами та доповненнями), обумовивши таку «скромну» відповідь межами компетенції. Отже, спираючись на інформацію у листі, можна стверджувати, що контрольну картку на виконання робіт по вул. Володимирській, 70 (місцезнаходження корпусу «Б» НУХТ) ніхто не отримував. Тож, очевидно, що роботи виконувались з порушенням Правил благоустрою міста Києва, що в свою чергу порушує ст.152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А це, ми нагадаємо, були роботи не лише по зведенню прибудови, але й бетонування парапету, де вона розміщена, монтажу покрівлі тощо.

Дивно, що виконання цих робіт протягом тривалого часу в центрі міста не були помічені інспекторами з благоустрою ані Департаменту, ані районного відділу, хоча вони мають проводити щоденний моніторинг стану впорядкування.

У відповіді чиновник навіть не пообіцяв перевірити факт правомірності встановлення цієї споруди в центрі столиці.

Тепер залишається отримати ще три відповіді від інших структур на які було розписано наш запит на доступ до публічної інформації до КМДА від 02.09.2015, аби повністю з’ясувати обставини появи цього кафе в центрі міста.

blagodep1509-zapyt0209