Час чистоти провели в столиці України

10 жовтня 2015 року відбулась акція масового прибирання та благоустрою міста Києва – 4истоTime. Майже у всіх районах столиці, в рамках акції, відбувались заходи з прибирання, що зібрали небайдужу молодь, ініціативних киян та працівників комунальних служб.

Основними точками прибирання були Солом’янський ландшафтний парк, парки Сирецький, Сирецький Гай, Дубки. Особливістю акції було те, що під час прибирання учасники сортували сміття, яке відразу після прибирання було відвезено на переробку завдяки партнеру акції – компанії Veolia.

Особливо приємним було те, що на заклик долучитись до прибирання активно відгукнулись студенти різних університетів, зокрема: Національного університету харчових технологій, Київського національного університету будівництва і архітектури, Київського національного лінгвістичного університету. На прибирання також завітав чемпіон світу з боїв без правил Григорій Томащук.

Працюючи на свіжому повітрі у гарну погоду, учасники могли пригоститися кавою, чаєм, скуштувати смачне печиво або інші гостинці, які були надані підприємцями або партнерами події.

«Найближчим часом наша організація зосередить свою діяльність довкола упередження подальшого засмічення міста, реалізовуючи проекти просвітницького напрямку та популяризуючи громадський контроль за благоустроєм», – повідомив голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков, який координував акцію в Солом’янському ландшафтному парку.

Результати акції справді вражаючі, зокрема лише на двох локаціях, парки Сирецький та Дубки, було зібрано понад 130 одиниць 120-літрових пакетів.

«Ми гарно попрацювали, прибрали максимум від того, що могли, використавши всі пакети для сміття. Наступного разу візьмемо більше витратних матеріалів та залучимо більше людей», – констатує Олександр Чередниченко, член Вищої Ради ГО «Сучасний Світ Молоді», який координував прибирання в парках Сирецький Гай та Дубки.

Також, наразі почали надходити перші фото на участь в конкурсі найоригінальніша знахідка. Його підсумки підведемо вже в понеділок 12 жовтня.

У підсумку, наша організація акцентує увагу городян на питанні чистоти та впорядкування міста. Ми віримо, що найближчим часом мешканці столиці змінять своє відношення до міста – припинять смітити та захаращувати зелені зони, для цього ГО «ССМ» докладе максимум зусиль!

4истоTime

4истоTime - Сырецький Гай, парк Дубки