Підсумки міжнародної екоконференції

Підсумки міжнародної екоконференції

З 12 по 13 травня 2016 року в НТТУ “Київський політехнічний інститут” проходила традиційна весняна міжнародна конференція «Екологія. Людина. Суспільство», до речі, вже дев’ятнадцята за рахунком. Найголовніші підсумки міжнародної екоконференції: ця подія в чергове зібрала представників з різних країн, які опікуються довкіллям та бажають внести свій внесок у безпечне та чисте майбутнє.

День перший

Вдруге, науково-практичну конференцію підтримала наша громадська організація. В перший день роботи перед учасниками різних країн виступив голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков. Він розповів про важливість реалізації соціальних екологічних проектів небайдужими до довкілля громадськими ініціативами. Особливу увагу, при цьому, варто приділяти великим містам та промисловим центрам, де питання екологічних ризиків стоять набагато гостріше, аніж в аграрних районах. Присутнім було цікаво почути про проект «Tree-Challenge», що яскраво ілюструє взаємодію громади, бізнесу та місцевої влади на шляху до поліпшення екологічного благополуччя міст України.

ecoconference120516-1

День другий

Наступного дня відбулася панельна дискусія на тему екологічних викликів сучасності. Її модератором також виступив Владислав, а залученими експертами були правозахисник Олександр Лупейко та експерт Фонду «Скорочення ризиків» В’ячеслав Потапенко. Під час своїх виступів експерти наголошували на необхідності врахування екологічних викликів сучасності та забезпечення відповідного страхування ризиків, що вони створюють. Олександр Лупейко продемонстрував набір кейсів щодо захисту екологічних прав громадян та поділився планами стосовно поглиблення діяльності у захисті прав постраждалих внаслідок аварії на нафтобазі в Київській області минулого року.

shelokov-ecoconference

Підсумки міжнародної екоконференції

Наступного року, відбудеться ювілейна двадцята конференція. Про долучення представників нашої громадської організації до її оргкомітету було домовлено за підсумками цьогорічного заходу.

Подяка

Оргкомітет XIX Міжнародної науково-практичної конференції «Екологія. Людина. Суспільство» та ГО «Сучасний Світ Молоді» висловлюють подяку Фонду «Скорочення ризиків» за надання у подарунок кожному учаснику конференції книги Г.Паулі «Синя економіка».

brochure-ecoconference