Правління ГР при МОН зустрілось з міністром

Цієї п’ятниці відбулась зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з Правлінням Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України. Учасники зустрічі обговорили питання взаємодії громадської ради та міністерства для вирішення ключових питань реформування освіти.

«Головна мета наших реформ – якість освіти», – наголосив Сергій Квіт під час засідання. Учасники розглянули низку актуальних питань, а саме: реформування професійно-технічної та загальної середньої освіти, розвантаження шкільних навчальних програм, вдосконалення Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Сергій Квіт підкреслив, що для Міністерства освіти і науки дуже важлива взаємодія з Громадською радою, МОН зацікавлене у експертній думці та пропозиціях її членів. Тому міністр запропонував, щоб засідання Правління за участі керівників МОН відбувалися на регулярній основі, наприклад, щомісяця. «Наша співпраця повинна базуватися на безпосередньому спілкуванні», – підкреслив Сергій Квіт.

В результаті, було вирішено проводити аналогічні зустрічі в третій четвер кожного місяця. Голова Комітету міжнародних відносин та євроінтеграції Владислав Шелоков задля підвищення ефективності таких засідань запропонував також щомісяця, у другий четвер, проводити зустрічі керівників комітетів громради з профільним керівником структурного підрозділу МОН. Крім того, на думку Владислава Шелокова, порядок денний спільних засідань з міністром має стосуватись максимум двох питань, адже тоді можна очікувати на вичерпне обговорення та результативність роботи.

Також, голова ГО «Сучасний Світ Молоді» запропонував присутнім ініціювати проведення заходів під егідою Громадської ради при МОН, що роз’яснюватимуть діяльність дорадчого органу при міністерстві, пропрацьовуватимуть пропозиції від громади до міністерства та забезпечуватимуть більш тісну співпрацю з інститутами громадянського суспільства, що не потрапили до його складу.

«Нам потрібно максимально консолідувати профільні громадські організації довкола вирішення актуальних питань реформування освіти і врахування всіх слушних думок. Сьогодні ми відчули підтримку та готовність до тісного співробітництва, тож ми повинні скористатись наданою можливістю в інтересах освітнього простору нашої країни», – наголосив Владислав Шелоков.