Події під НБУ 26 лютого вивчить Громрада при ГУМВС

27 лютого 2015 року о 16:00 відбулись збори новоутвореної ініціативної групи Громадської ради при ГУМВС України в м. Києві щодо вивчення подій від 26 лютого біля будівлі Національного банку України.

Нагадаємо, 26.02.2015 близько 21:00 по вулиці Інститутській, 9 виникла штовханина між мітингувальниками та правоохоронцями, в результаті якої постраждало чотири особи.

До складу робочого органу Громадської ради при ГУМВС увійшов також представник ГО «Сучасний Світ Молоді» Олександр Чередниченко.

«Зараз в мережі точиться чимало дискусій довкола того, чи були це мітингувальники, які справді постраждали від дій НБУ, чи це провокатори, які мали намір дестабілізувати ситуацію та спровокували міліцію. Як би не було, міліція має завжди діяти в рамках Закону, а наша робоча група розбереться з цією ситуацією та поінформує громадськість», – коментує засідання Олександр.

За результатами роботи, було направлено клопотання Міністру МВС України Арсену Авакову щодо можливості включення членів дорадчого органу при ГУМВС до робочої групи з розслідування даного інциденту.

Також, оформлено звернення до начальника ГУМВС України в м. Києві Олександра Терещука з проханням інформувати громадську раду про всі заявлені масові заходи, котрі будуть проходити в столиці, з метою незалежної та неупередженої оцінки таких подій.