МГ зустрілась з виборчою комісією в КНУ

22 вересня 2015 року в головному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка відбулась зустріч представників моніторингової групи за обранням ректора цього ВНЗ з головую Центральної виборчої комісії університету Іваном Гриценком. Участь в ній взяв голова ГО “Сучасний Світ Молоді” Владислав Шелоков. 

Пан Гриценко гарантував доступ членам МГ до протоколів засідань комісії, робочих матеріалів та обіцяв повну відкритість. Крім того, всіх членів моніторингової групи буде запрошено на засідання ЦВК, а також їх участь в спостереженні за процесом обрання ректора отримає офіційну акредитацію.

Також Іван Гриценко повідомив про хід обрання осіб, які матимуть право голосу на виборах ректора по університету та його структурних підрозділах. Загалом сьогодні обирають 190 таких працівників. На дільницях спостерігались черги.

Також, була проведена зустріч з головою ЦВК Студентського парламенту Олександром Мельниченком.

Студентський представник повідомив, що наразі сформовані квоти щодо кількості студентів від кожного факультету, які будуть обиратися для подальшої участі у виборах ректора. Загальна кількість студентів, які будуть голосувати на виборах ректора – 569 осіб.

vybory-knu003

Крім того, Олександр поінформував про розміщення виборчих дільниць. Всього їх 8. Та продемонстрував приклади бюлетенів для голосування від двох факультетів.

Члени групи констатували, що квоти студентів від кожного факультету вирахувані справедливо та враховують повністю інтереси осіб, які навчаються.

Завтра комісія продовжить свою роботу та слідкуватиме за перебігом голосувань на дільницях, де обиратимуть осіб, які будуть голосувати на виборах ректора.