Лист до Мінекології щодо збереження Осокорків

Лист до Мінекології щодо збереження Осокорків

ГО «Сучасний Світ Молоді» на підтримку ініціативи киян в облаштуванні природного парку на території Дарницького району міста Києва направила лист Міністерству екології та природних ресурсів України з проханням надати зазначеній території охоронного статусу.

Зокрема, в листі перераховуються унікальні характеристики цієї унікальної долини, що має не лише природоохоронне, але й історичне та культурне значення. Варто зазначити, що ця територія досі зберіглася в такому вигляді якою вона була задовго до приходу людини на ці землі і ці поіменні болота і заливні луги створювалися природою століттями і тисячоліттями. Вони є унікальним об’єктом природної спадщини для міста Києва та України.

Крім того, дана місцевість стала домівкою для багатьох видів червонокнижних представників флори та фауни, тому зберігти цю унікальну зелену зону завдання не тільки міста, але й держави в цілому.

«Ми неодноразово перераховували переваги збереження цієї території в якості унікального заповідника – природного парку з відповідним охоронним статусом держави, оскільки «кам’яні джунглі», що їх хочуть звести забудовники не лише знищать унікальні території, але й утворять транспортний колапс на лівому березі Києва та «суцільну парильню» влітку на киян», – коментує звернення до Мінекології голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков.

Справді, столиця стоїть перед черговим вибором: бездумно залити бетоном та знищити унікальні оази міста, збагачуючи при цьому забудовників, чи розвивати зелені території та робити місто зручним та затишним для його мешканців та майбутніх поколінь.