Громадська рада при МОН проведе стратегічну сесію

4 квітня 2016 року Громадська рада при МОН провела своє чергове засідання – вже друге цього року. На зібранні обговорювались актуальні питання вітчизняної освіти і науки.

Зокрема, представники ІГС обговорили концепцію реформування загальної середньої освіти та вирішили провести широке громадське обговорення в форматі стратегічної сесії. Задля організації заходу було створено робочу групу до якої увійшли Наталія Чуприна, Тетяна Нанаєва, Роксолана Левицька, Галина Склярова та Владислав Шелоков, а сама сесія відбудеться об 11:00 12 травня 2016 року в актовій залі Міністерства освіти і науки України (пр. Перемоги, 10).

Також, відповідальний секретар ГР при МОН Владислав Шелоков поінформував присутніх про підготовку до круглого столу на тему доцільності прийняття законопроекту №3474, що має відбутись 7 квітня в конференц-залі Верховної Ради України.

Заступник голови Громради Євген Кудрявець ініціював підготовку звітів комітетів ГР при МОН за два роки з метою початку роботи над розгорнутим звітом Громадської ради при МОН цього скликання за роки її діяльності.

Крім того, учасники зборів дали старт початку роботи ініціативної групи з формування чергових Установчих зборів Громадської ради при МОН. Так, одноголосним рішенням було визначено кількісний склад учасників ініціативної групи – 9 осіб. До її складу увійдуть, відповідно до Постанови КМУ від 3 листопада 2010 року №996  представники діючого складу Громради, представники інших ІГС та працівники міністерства.

Наступне засідання Громадської ради при МОН відбудеться 23 травня 2016 року.