Відбулося засідання Громради при МОН

Відбулося засідання Громради при МОН

Нещодавно в будівлі Міністерства освіти і науки України відбулось перше цьогорічне засідання Громадської ради при МОН України на якому обговорили актуальні питання вітчизняної освітньої сфери.

Учасники засідання заслухали доповідь відповідального секретаря Громадської ради Владислава Шелокова стосовно включення членів Громадської ради до комісій та робочих груп, які створені при Міністерстві освіти і науки України.

Також на засіданні було розглянуто питання щодо імплементації положень нового законодавства у сфері освіти і науки та фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

Крім того, на засіданні було вирішено провести низку відкритих круглих столів стосовно напрацювання пропозицій до МОН щодо змін у дошкільній та загальній середній освіті.

Наприкінці засідання члени Громадської ради також обговорили законопроект №3474 щодо діяльності студентських профспілок. За одноголосним рішенням було вирішено доручити Правлінню Громради вивчити більш ретельно питання, що порушені в законопроекті та провести окреме засідання керівного органу, запросивши представників прихильників та противників зазначеної законодавчої ініціативи.