Сьогодні відбулось засідання інформаційно-установчого «круглого столу» за участю усіх представників інститутів громадянського суспільства, що подали відповідний пакет документів для входження до складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації) на 2015-2017 рр.

Деякі активісти не приховували свого обурення щодо організації такого зібрання – адже на 264 запрошених осіб в залі було максимум 50 стільців. Тобто, понад 200 людей мали стояти.

Ситуація вийшла з-під контролю після того, як до присутніх звернувся представник департаменту суспільних комунікацій з ледве чутними виправданнями, проте його промова не заспокоїла, а скоріше розхитала та підбурила спільноту до активного протесту.

Далі почались нерегламентовані виступи окремих людей, що, на жаль, конструктиву зібранню не додало. Часом, бажаючи виступити штовхались та видирали мікрофон у один одного.

У підсумку, засідання перенесли на 14 квітня 2015 року в місце, де будуть забезпечені всі умови для конструктивної роботи. Однак, невже конструктив залежить лише від умов у залі засідань?!

Як відомо, 3 квітня департаментом суспільних комунікацій завершено прийом документів (заява, лист-клопотання) від інститутів громадянського суспільства щодо включення до складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів по формуванню Громадської ради.