Фінал національних шкільних дебатів

19 травня 2015 в Українському національному фіналі Jugend debattiert international школярі з усієї України візьмуть участь в дебатах на тему «Заборона діяльності екстремістських партій в Україні: «за» чи «проти»?» та спробують переконати журі в своїх навичках публічних виступів.

Національний фінал найважливіший момент конкурсу для кожної з країн-учасниць проекту – України, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Росії, Чехії та Угорщини. В Україні в цьому навчальному році близько 450 учнів з 22 шкіл взяли участь у конкурсі Jugend debattiert international. На заняттях в школах або в проектних групах школярі навчалися дискутувати німецької мовою, уважно слухати опонента та реагувати на його аргументи. Чотири дебатанти, які вийшли у фінал конкурсу, були визначені під час декількох раундів конкурсу на шкільному, місцевому та державному рівні. До речі, півфінал дебатів відбудеться напередодні, 18 травня 2015 року в Гете-Інституті.

Тож, 19 травня 2015, об 11.00 годині в Молодіжному залі Міського Будинку Вчителя (вул. Володимирська, 57) відбудеться 10-й фінал конкурсу Jugend debattiert international в Україні. Два переможця візьмуть участь в 9-му Міжнародному фіналі в жовтні 2015 у м.Рига, де вони зустрінуться з переможцями інших країн.

Jugend debattiert international – конкурс для тих, хто вивчає німецьку мову в середніх школах Центральної та Східної Європи. Проект ставить собі за мету ініціювати активні дискусії на суспільно-політичну тематику та сприяти політичній освіті. Дебати німецькою мовою покращують знання німецької мови у школярів та заохочують їх до активності на заняттях. Конкурс проводиться з 2005 року і налічує 10.000 учасників з восьми країн.

Jugend debattiert international – конкурс у країнах Центральної та Східної Європи» – це проект Goethe-Institut, фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє», Благодійного фонду Герті та Центрального відомства з питань середньої освіти за кордоном. В Україні проект підтримується Фондом Кличко.

Цього року проект в Україні інформаційно підтримали ГО «Сучасний Світ Молоді» та перший шкільний молодіжний портал «Світ Молоді».

Представники ЗМІ, які мають бажання висвітлити фінал дебатів можуть зв’язатись з Оленою Савицькою:  тел. +380 44 496 97 87-128, olena.savitska@kiew.goethe.org.

Більш детальна інформація про Jugend debattiert international на сайтах: