Національний фінал міжнародних молодіжних дебатів

Цієї п’ятниці, 20 травня 2016 року о 14:00  почнеться XI Національний фінал конкурсу «Міжнародні Молодіжні Дебати». Школярі дебатуватимуть на актуальну для нашої країни тему: “Чи потрібно в Україні прибрати з громадських місць пам’ятники, які більше не відповідають базовим цінностям сучасного українського суспільства?“.

Місце проведення: Велика зала Національної академії наук, вул. Володимирська 55, м. Київ.

Від минулого року ГО “Сучасний Світ Молоді” є партнером проекту «Міжнародні молодіжні дебати – конкурси в країнах Центральної та Східної Європи», що його проводить в Україні представництво Ґете-Інституту. Враховуючи те, що проект орієнтовано на учнівську молодь, наша організація забезпечуватиме інформаційну підтримку міжнародного проекту та заходів, що відбуватимуться в рамках його реалізації.

Конкурс Jugend debattiert international сприяє тому, щоб молоді люди із Центральної та Східної Європи могли вміло і переконливо представляти свої погляди та свою точку зору. Проект посилює роль дебатів як середовища для ведення демократичної дискусії та сприяє активному поширенню концепту багатомовності у Європі.

Конкурс Jugend debattiert international призначений для шкіл Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Угорщини, Росії, Чехії та України, у яких німецька мова викладається як перша іноземна мова. До участі допускаються учні починаючи з 10 класу та їх вчителі.

Більше інформації про Міжнародні молодіжні дебати:

www.jugend-debattiert.eu

http://www.goethe.de/ins/ua/kie/lhr/jdi/ukindex.htm

https://www.youtube.com/watch?t=61&v=ggbJoQ6A9QA