Малюнки на гільзах – поєднання несумісного

20 листопада 2015 року в Музеї-квартирі Павла Тичини відкриється виставка образотворчих робіт Ганни Бойко з міста Маріуполя. Чудові мирні роботи зображують позитивні, життєрадісні історії, що дисонують з об’єктам на яких вони зображені – стріляні гільзи, що були зібрані під час протистояння на Сході України.

Виставка ініційована громадським активістом з Маріуполя Олександром Магдаліцом за сприяння Громадської організації «Сучасний Світ Молоді» та підтримки Музею-квартири Павла Тичини.

Урочисте відкриття відбудеться 20.11.2015 о 18:00 в приміщенні Музею-квартири за адресою: вул. Терещенківська, 5, кв.1.

Додаткова інформація за телефонами: +380 67 7749177, +380 73 4199939.

o.magdalitsОлександр Магдаліц, волонтер з міста Маріуполя, ініціатор виставки: «З перших місяців війни вихідні та весь вільний час я та інші волонтери витрачали на забезпечення гуманітарною допомогою постраждалих і вимушених переселенців зі Слов’янська. Разом ми будували нове на рештках зруйнованого: створили притулок як для людей, і потім навіть для тварин, яких покинули самих на фронті.
Був час, коли ми вважали, що місто Маріуполь з дня на день залишать всі люди і ворог його зруйнує, проте вся Україна допомагала нам і ми встояли. Ми відчували цю допомогу!
Цією виставкою всі маріупольці прагнуть показати, що наше місто – це сильне місто, яке витримало випробування, яке відроджується з попелу війни, стає оновленим, сильним та привабливим.
Привезені снаряди – це робота молодої майстрині з Маріуполя Ганни Бойко. На них немає жодних зображень війни. Художниця перетворила військові гільзи на малюнки суто мирного життя нашого краю.
Цими картинами на гільзах ми хочемо показати, що Маріуполь і Україна відродяться, незважаючи ні на що».

U tsentri uvagy 18-04-15Владислав Шелоков, голова ГО «Сучасний Світ Молоді», співорганізатора виставки: «Для нашої організації велика честь бути співорганізатором цієї виставки, що з одного боку показує всю трагічність подій в нашій країні – неоголошеної гібридної війни на Сході України, а з іншого – демонструє безмежний талант українців та віру в те, що за нами правда та перемога, і вже скоро ми будемо жити в своїй яскравій, життєрадісній, мирній країні.
Ця виставка – наглядний приклад того, до чого має йти людство: від зброї та протистояння – до миру, розквіту, щастя та радості!».