Круглий стіл стосовно “Філософії для дітей”

Міністерство освіти і науки України та НЦ “Мала Академія наук України” запрошують до участі 29 червня 2016 року у круглому столі на тему “Потенціал методики «Філософія для дітей» у вихованні науковця і громадянина”

У сучасному інформаційному суспільстві постійне оновлення знань виступає запорукою успіху. Однією з глобальних освітніх тенденцій є навчання протягом життя, постійне самовдосконалення, уміння вчитися самостійно. Конкурентну перевагу на цьому шляху забезпечує здатність до наукового пошуку. Відповідно перед педагогами і батьками постає питання – як виховати науковця, здатного критично мислити, креативно підходити до вирішення завдань. Він має бути готовим до свідомого вибору в умовах швидкоплинних життєвих реалій, з високим рівнем морально-етичних цінностей та громадянської свідомості.

Окреслена проблематика є об’єктом різноформатних обговорень і в науково-експертній спільноті, і в публічному просторі на освітніх майданчиках як за кордоном, так і в Україні. Результати цих дискурсів свідчать про позитивний поступ у пошуках та апробації нових моделей, методів та методик навчання, зокрема у шкільній освіті та вихованні дітей. Однією з ефективних методик зазначеної проблематика є «Філософія для дітей».

Програмою круглого столу передбачено виступи:
Лілії Гриневич, міністра освіти і науки України,
Оксена Лісового, директора Національного центру «Мала академія наук України»,
Джінвана Парка (Південна Корея), доктора філософії, почесного професора відділу етики Кйонсанського національного університету, Віце-президента Міжнародної ради з «Філософії для дітей» (2009-2011 рр.), Президента МО «Філософія для дітей країн Азії та Океанії», співзасновника Корейської академії навчання філософії в школі, експерта ЮНЕСКО, провідного експерта з методики «Філософія для дітей» у Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

До участі у заході запрошуються стейкхолдери освіти (науковці, педагоги, коучі, батьки, менеджери освіти).

Час проведення заходу: 15.00 – 18.00
Адреса: просп. Перемоги, 10.
Контактна особа: Юлія Кравченко, kravchenko.u@gmail.com

Реєстрація

Он-лайн реєстрація обов’язкова за посиланням.

Довідково

Нагадаємо, на початку червня до України приїхав південнокорейський професор Джінван Парк. Він проводить серію заходів в різних містах з метою популяризації своєї методики “Філософія для дітей”, що вчить дітей критично мислити.