Майже профорієнтаційна екскурсія

25 травня 2015 року учнівські лідери міста Києва відвідали будинок Верховної Ради України з пізнавальною екскурсією, яку для них провела працівник Апарату ВРУ. Організатором цікавих відвідин виступила наша громадська організація, а компанію школярам склали голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков та член ВРО Олександр Чередниченко.

Вхід через під’їзд №1, прохід через металошукач і ось гостей збирають у вестибюлі, де розповідають про історію створення цієї величної споруди та її архітектора – Володимира Заболотного, який у 1940 році був удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором міста Києва.

Далі відвідувачів запросили до конференц-зали на 99 осіб, яка знаходиться в підвальному приміщенні. Вона була реконструйована у 1998-1999 рр., а початкове призначення цього приміщення (ще за радянських часів) було кінозала, де партійні чини того часу передивлялись нові кінофільми одними з перших. Тепер це багатофункціональне приміщення звідки може проходити телетрансляція засідання, а оснащення зали дозволяє проводити синхронний переклад тексту доповідача вісьмома мовами одночасно. Також, у підвальному приміщенні знаходиться телестудія парламентського телеканалу «Рада».

Далі екскурсанти піднялись на третій поверх, де з гостьової ложі змогли подивитись на сесійну залу. Там їм розповіли про структуру зали, про особливості роботи журналістів, працівників Апарату ВРУ та про порядок організації пленарних засідань. Крім того, учнів поінформували про можливість громадян потрапляти на пленарні засідання парламенту за попереднім записом через офіційний веб-сайт.

Тож, ініціативна молодь із задоволенням відвідала екскурсію до Верховної Ради України, дізнавшись багато нового про діяльність законодавчого органу нашої держави. Сподіваємось, що для когось з них, це було перше знайомство з майбутнім місцем роботи. А наша організація продовжить працювати аби такі знайомства відбувались для якомога більш широкого кола молодіжних лідерів.