Киян навчали техніці дряпання

11 квітня 2015 року, в переддень Великого Свята Воскресіння Господнього, в кінотеатрі «Мультіплекс», що в ТРЦ «Проспект» пройшов майстер-клас з техніки дряпання під керівництвом Богдана Шевченка.

Інформаційним партнером чудового тематичного заходу стала наша громадська організація. Загалом, протягом дня, до імпровізованої майстерні завітали десятки киян та гостей столиці. Всі вони безкоштовно змогли опанувати техніку дряпання на яйцях та дізнались чимало секретів і прийомів від митця Богдана.

Варто зазначити, що адміністрація кінотеатру приготувала цікавий сюрприз для авторів найкращих робіт – безкоштовний квиток на улюблений фільм. Наша команда вдячна партнерам за чудову ініціативу, попереду – ще більше чудових спільних проектів.

Більше фото на нашому facebook.

Довідково: Дря́панка або скробанка — один з чотирьох основних видів розписаних великодніх яєць, разом з крапанкою, крашанкою, та писанкою (інколи писанками називають загалом всі розписані яйця). Кожен із цих видів має свою систему розпису.

Технологія виготовлення дряпанки цікава тим, що її можна зробити за відсутності писачка чи всіх фарб. Для її виготовлення вибирають яйце темного кольору і зафарбовують темним барвником. Олівцем наносять орнамент. Після цього гострим предметом (голкою, шилом чи цвяхом) продряпують намальований орнамент.

Техніка дряпанки популярна в країнах Центральної і Східної Європи, зокрема у Польщі, Словенії, Україні.