Розгляд кандидатів до Наглядової ради НСТУ перенесено

Національна рада на засіданні 27 серпня перенесла розгляд питань про допуск та недопуск громадських об’єднань та асоціацій до участі в конференціях з обрання Наглядової ради НСТУ. Причиною відтермінування стало те, що Громадська комісія, яка здійснювала аналіз документів від громадських організацій, не встигла підготувати відповідний протокол.

Громадська комісія провела два засідання для оцінки поданих документів на відповідність громадських об’єднань вимогам статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Стосовно деяких із них виникли питання, і члени комісії мали все докладно з’ясувати, зв’язавшись із представниками організацій. Ця затримка призвела до того, що протокол засідання Громадської комісії не був підготовлений на розгляд Національної ради 27 серпня. Тому Національна рада перенесла питання про допуск і недопуск громадських об’єднань до участі в конференціях на інше засідання.

З огляду на ці обставини, регуляторний орган ухвалив рішення про внесення змін до Календарного плану проведення конференцій. Таким чином, конференції громадських об’єднань і асоціацій відбудуться у період з 12 по 30 жовтня.

Варто заначити, що повторний прийом заяв від громадських об’єднань та асоціацій для участі у конференціях тривав з 27 липня по 10 серпня. У цей період надійшло 76 заяв. Громадська комісія, до якої входить 21 представник від Громадських рад відповідних державних установ, мала здійснити оцінку поданих громадськими об’єднаннями заяв упродовж двох тижнів та скласти відповідний протокол, у якому надати Національній раді рекомендації стосовно допуску та недопуску громадських організацій до участі в конференціях.

До складу Громадської комісії входить голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков. Він, разом з колегами з Громадської ради при МОН готував попередні висновки щодо кандидатур поданих до участі в конференції ГО в сфері освіти і науки, які потім були проаналізовані проголосовані іншими членами Громадської комісії.