Зустріч в квартирі Павла Тичини

9 липня 2015 року в музеї-квартирі Павла Тичини відбувся літературний вечір за участі молодих та досвідчених поетів, небайдужих до рими цінителів літератури. Захід було організовано ГО «Сучасний Світ Молоді» спільно з адміністрацією Музею-квартири Павла Тичини.

На початку вечора в квартирі, де мешкав поет, відбулась імпровізована вистава-екскурсія за участі образів Павла Григоровича Тичини та його дружини Лідії Петрівни, які майстерно зіграли працівники музею. «Подружня» пара провела захоплених гостей всіма кімнатами квартири, паралельно «згадуючи» чудові миттєвості та історії з подружнього життя та творчої діяльності видатного українця. Прекрасним фінальним акордом перебування учасників вечора в квартирі Павла Тичини було виконання чудових музичних творів на фортепіано імпровізованим господарем помешкання, яке зворушило абсолютно всіх, навіть працівників музею.

Під час екскурсії музеєм відвідувачі знаходили літери, всього їх було залишено працівниками музею 13 шт. З них, вже на подвір’ї, було складено слово «Часоплинність», яке було запропоновано використати для складання віршів під час заходу. Хочеться відмітити, що всі без виключення учасники впоралися із завданням та заримували чудові слова.

Ми попросили одного з учасників заходу, Богдана Колошу, поділитись з читачами своїм віршем, який він склав дуже майстерно та надзвичайно швидко:

Мене вже не лякає часоплинність,

Бо той хто мав піти – давно пішов,

Якщо ти досі зайвих не знайшов –

Тоді, мій друже, зовсім втратив пильність.

Все зайве забере напевне час,

Ховатися від нього – марна справа,

Хай буде все життя як мить яскрава,

А не задарма втрачений аванс!

Також, під час літературного вечора молоді автори обмінювались думками між собою та своїми старшими колегами, які також завітали на захід, читали свої твори та обговорювали сучасну літературу та тенденції в ній.

Подібний цікавий проект буде обов’язково продовжений силами нашої громадської організації спільно з чудовою командою музею-квартири Павла Тичини, яка завжди гостинного зустрічає своїх гостей та рада новим ініціативам.