Серія тренінгів щодо питань внутрішніх переселенців

Оголошено конкурс для молодих людей на участь у серії тренінгів «Чужа батьківщина: біженець у рідній країні» (медіа-майстерня на тему «Переселенці зі сходу України та Криму»). Участь у тренінгах абсолютно безкоштовна, а сам проект фінансується Міністерством закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. Перед надсиланням заявки, обов’язково ознайомтесь з описом проекту та його цільовою аудиторією.

Чи готовий(-а) ти …

  • … глибше замислитись і дискутувати про становище вимушених переселенців в Україні, ставити запитання і шукати відповіді на цю тему?
  • … розповідати суспільству про потреби вимушених переселенців, реалістично, творчо та емоційно змальовувати їхні життєві ситуації та привертати увагу суспільства до їх проблем?
  • … навчитись професійно фотографувати, проводити інтерв’ю та писати цікаві тексти?
  • … поміркувати про роль журналіста, ЗМІ та Web 2.0 в нашому суспільстві?
  • … відвідати цікаві міста України та познайомитись там з молодими людьми з інших регіонів, обмінятися з ними досвідом?

Програма

Разом з німецькими та українськими тренерами й експертами в галузі медіа учасники програми проаналізують становище вимушених переселенців та висвітлення цієї теми в ЗМІ та Web 2.0. Учасники отримають базові знання у галузі журналістики: починаючи з того, як знайти тему, зібрати матеріал, провести інтерв’ю, аж до технік, як креативно висвітлити свої думки та зробити якісну фотографію. Набуті знання та навички учасники зможуть закріпити завдяки власним міні-проектам у вигляді статей, інтерв’ю, серії фотографій на тему вимушених переселенців.

У кінці проекту на основі дискусій та міні-проектів учасників буде видано друковану газету проекту. Паралельно з’явиться і її он-лайн версія в соціальній мережі.

Тренінги пройдуть у два етапи

І етап – ти береш участь у 4-денному тренінгу в Миколаєві (24 – 27 серпня 2015) або Харкові (28 – 31 серпня 2015)

ІІ етап – ти береш участь у 4-денному тренінгу у Львові (27 – 30 вересня 2015) або у Вінниці (1 – 4 жовтня 2015)

Обов’язковою є участь у двох етапах проекту!

Увага: Кожен учасник зобов’язаний взяти участь у двох чотириденних тренінгах – в одному з першого етапу та в одному з другого. Робочі мови Тренінги проводитимуться українською та російською мовами.

Витрати

Участь безкоштовна, організатори беруть на себе повністю всі витрати (проживання, харчування, транспорт).

Терміни

Заявки присилай до 02.08.2015. Після засідання журі ти отримаєш відповідь до 09.08.2015.

На кого спрямований проект?

  • Тобі від 18 до 30 років і ти живеш в Україні.
  • Стосунок до теми вимушених переселенців: Ти або сам є переселенцем, або працюєш з ними чи для них, або тебе цікавить ця тема
  • Ти любиш писати та фотографувати, цікавишся питаннями журналістики та (нових) медіа (але УВАГА: тебе цікавлять медіа, але ти НЕ професійний журналіст).
  • Проект спрямований на учасників з усіх регіонів України. Ми будемо особливо раді заявкам з Миколаївської, Харківської, Львівської та Вінницької областей.
  • Ми очікуємо заявок і від самих переселенців.

Ким організовано проект?

n-ost – це міжнародна мережа журналістів та медіа ініціатив з ЄС та Східної Європи / www.n-ost.org

Інститут міжнародних відносин у сфері культури активно діє по цілому світу і підтримує мирне та взаємозбагачуюче співіснування людей та культур / www.ifa.de

Формуляр заявки тут: http://tiny.cc/training_ua

 Контакт

Саломе Аст, n-ost

Галина Томків, n-ost

Питання за адресою: ukraine@n-ost.org

Проект фінансується коштом Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Оригінал матеріалу: https://cms.n-ost.org/files/uploads/ua.pdf