20 років Всесвітній програмі дій, що стосується молоді

Незважаючи на прогрес, який було досягнуто за останні 20 років, щоб поліпшити позиції молоді у всьому світі, її представники як і раніше стикаються з серйозними проблемами.

Про це заявив посланник Генерального секретаря ООН у справах молоді, Ахмад Алхендаві у п’ятницю, 29 травня 2015 року, на засіданні Генеральної Асамблеї ООН з нагоди 20-річчя запуску Всесвітньої програми дій, що стосується молоді.

У заході високого рівня взяли участь ключові посадові особи Організації Об’єднаних Націй, міністри молоді країн-учасників ООН та молодіжні делегати з усього світу.

Всесвітня програма дій, що стосується молоді була прийнята Генеральною Асамблеєю 20 років тому, за словами посланника ООН у справах молоді є «віхою» в формулюванні бачення для підтримки розвитку молоді.

Ахмад Алхендаві сказав, що програма направлена на національні та міжнародні заходи реагування щодо потреб молоді і забезпечує першу глобальну основу для впровадження ефективних національних молодіжних політик.

Він сказав, за останні два десятиліття була різке збільшення числа країн, де розроблені національна молодіжна політика, закони і програми для молоді.

Тим не менше, пан Алхендаві додав, що багато ще потрібно зробити, адже велика кількість молодих людей як і раніше не мають доступу до якісної освіти, медичного обслуговування і суттєвої участі в політичному житті.

“У всьому світі один з восьми представників молоді є безробітним; 126 млн молодих осіб не можуть читати або писати, і ще 63 млн підлітків шкільного віку в даний час не відвідують школу, близько 600 мільйонів молодих людей живуть у зонах конфліктів чи нестабільних державах і кожну хвилину молода жінка стає інфікованою ВІЛ”, – повідомив Ахмад Алхендаві.

Посланник Генерального секретаря ООН у справах молоді також зазначив, що понад 500 мільйонів молодих людей живуть менш ніж на 2 долари США на день.

 

За матеріалами Катрін Хассельберг,
Організація Об’єднаних Націй.