Молодь має бути політично освіченою

19 листопада 2015 року в Будинку вчителя відбулась міжнародна конференція «Методи та можливості залучення дітей і молоді з метою розвитку демократичного суспільства». Під час неї обговорювали результати проекту М18 та спільно з експертами з України, Німеччини, Грузії, Польщі, Росії визначили подальші перспективи розвитку ініціатив з громадянської освіти та політичного виховання в Україні.

Серед спікерів панельної дискусії, що стосувалась теми залучення молоді до громадського життя, був голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков. Зокрема, він повністю підтримав ідею проекту М18 та наголосив на необхідності підвищення політичної освіченості молоді, а також виступив за те, щоб включити її елементи в програму національно-патріотичного виховання дітей, прививаючи культуру активної участі у виборах органів державної влади та місцевого самоврядування.

«На жаль шкільна та студентська молодь все менше цікавиться політичною ситуацією в країні. Більшість юних українців не знають чим відрізняються партії за ідеологією, вони не формують свої політичні орієнтири. Саме тому, вибір голосуючої молоді зводиться до персони лідера партії, а абсолютна більшість тих молодих людей, які мають право голосу, вибори просто ігнорують. Якби молодь була більш ініціативною та активною в процесі обрання своїх представників у владу – ми, вірогідно, жили б в кращій країні», – зазначив Владислав Шелоков.

Крім того, очільник ГО «Сучасний Світ Молоді» відмітив той факт, що політики цікавляться своїми майбутніми виборцями лише незадовго до дня виборів і тому не зацікавлені в постійній роботі з потенційними виборцями заради здійснення свідомого ідеологічного вибору останніх. Він зауважив, що якщо подивитись на політичні партії в Україні, яких наразі 242 одиниці, то важко назвати хоча б одну з чіткою послідовною ідеологією.

Проведення конференції сприяло й укріпленню міжнародних зв’язків учасників – вони ділились контактами та планували спільні ініціативи.