Законопроект “Про освіту” має бути доопрацьований

4 червня 2015 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з членами Правління Громадської Ради при МОН. Це вже третя зустріч міністра з керівниками профільних комітетів консультативно-дорадчого органу за останні два місяці.

Під час засідання було обговорено редакцію проекту Закону України «Про освіту», що нещодавно був опублікований на сайті міністерства для ознайомлення. Представники громадськості внесли свої зауваження та пропозиції задля подальшого доопрацювання законопроекту. Наприклад, голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков висловив стурбованість відносно формулювання статті 4 запропонованого законопроекту, де вводиться принцип невтручання громадських організацій в освіту.

img-1099«Наразі чимало громадських об’єднань ефективно працюють з закладами освіти підтримуючи певні раціональні та потрібні ініціативи. Вони надають безкоштовні послуги неформальної освіти, а введення цієї норми може негативно вплинути на їх роботу, адже цей пункт статті можна трактувати як заборону громадським організаціям втручатись в освіту в цілому і надання освітніх послуг зокрема», – зазначив Владислав Шелоков.

img-1070_300x200Крім того, представники правління ГР при МОН висловили інші зауваження, зокрема щодо порядку формування піклувальних рад закладів освіти, місця позашкільної освіти в системі, оцінки роботи директорів середніх навчальних заклдадів тощо.

У підсумку, було вирішено обговорити законопроект у комітетах Громадської ради та підготувати узгоджені пропозиції для розгляду на засіданні Громадської ради, яке заплановано на 11 червня 2015 року о 16.00 год.

Фото: прес-служба МОН