Cекрети успіху тележурналіста

20 червня в квартирі-музеї Павла Тичини, що на вул. Терещенківській, 5 відбувся другий урок Школи журналістики від порталу Світ Молоді. Тему теленовин для молодих медійників розкривала Наталія Нагорна, кореспондент Телевізійної служби новин телеканалу 1+1.

Протягом декількох годин, Наталія вдало поєднувала викладення цікавих фактів журналістських буднів з корисними практичними завданнями, які учні робили відразу в музеї та демонстрували іншим колегам. Присутні поділились на робочі групи по 3 учні для зйомки сюжету випуску новин, а також кожна група імітувала роботу в прямому ефірі. Після виконання завдань, присутні відразу розбирали кожен сюжет та ділилася враженнями, а Наталія радила, які прийоми могли б зробити сюжет кращим.

Після першого кола виконання та аналізу завдань, учні наново повторили свої роботи. Таке тренування дозволило на другий раз зробити кращі сюжети та врахувати помилки, що були допущені на початку.

Урок був побудований на взаєморозумінні та відкритості, що дозволило кожному учню розкрити свій творчий та професійний потенціал. Лектор враховував кожну пропозицію та відповідав на всі питання зрозумілою для юних журналістів мовою, що сприяло налагодженню щирого діалогу.

Наступний урок школи відбудеться 27 червня 2015 року з темою: «Радіожурналістика». Традиційно записатись на його очне відвідування можна буде прокоментувавши цю новину починаючи з 24 червня 2015 року, щасливчиками будуть перші 15 коментаторів. Решта отримають матеріали на електронну пошту. До речі, матеріали та завдання цього уроку будуть розіслані учням вже найближчого понеділка.