Україна вперше пробігла 5 км за Литву!

7 червня 2015 року в місті Києві відбувся забіг «5 кілометрів за Литву» – національний етап щорічної міжнародної ініціативи, яку організовує діаспора литовців та проводиться в багатьох країнах світу. В Україні захід відбувся вперше. А на старт о 9:00 вийшли близько 90 учасників, це свідчить про те, що український забіг став одним з наймасовіших по всьому світу!

ГО «Сучасний Світ Молоді» виступила однією з організаторів чудової події цього року. Зокрема, Голова Організації Владислав Шелоков відповідав за взаємодію з органами влади та партнерами, а член ВРО Олександр Чередниченко – за залучення волонтерів та взаємодію з студентськими організаціями, що підтримали проект.

Варто зазначити, що маршрут був прокладений вздовж основної вулиці – Труханівської і тривав 2,5 кілометри в напрямку парку Дружби Народів, потім у зворотному напрямку до місця старту/фінішу. Рух автотранспорту був перекритий, а вздовж маршруту стояли волонтери, які слідкували за ситуацією вздовж траси. Рівень спортивної підготовки учасників був різний, одні пробігли ділянку на одному диханні, другі – частину відстані пройшли пішки. Втім, «5 км за Литву» це не спортивне змагання, а символічна пробіжка заради прояву дружніх відносин між українцями та литовцями, тож всіх учасників однаково вітали на фініші.

А на фінішувавших чекали символічні, але дуже цікаві призи – спеціально виготовлені медалі та сувеніри. Проте, всі учасники з приємністю констатували, що найголовніше – це спілкування та взаємна підтримка гарного настрою усіх, хто доторкнувся до проекту. Приємно, що пробіг пройшов без жодних позаштатних ситуацій і всі учасники фінішували у гарному самопочутті та з чудовим настроєм. Тож, наступного року організатори вирішили повторити прекрасний захід.

Організаторами заходу виступили: Київське товариство литовської культури ім. Майроніса за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, ГО «Сучасний Світ Молоді», Патентне бюро «Др. Еміл Бенатов та Партнери». Партнерами першого забігу були: ТОВ «Шакотис-Україна», ГО “Труханів острів” та ТОВ «Новус-Україна»

Більше фото скоро на нашому фейсбук!