Стан пам’ятки природо-заповідного фонду владу не турбує

Наша організація продовжує дослідження питання утримання пам’ятки природо-заповідного фонду України – «Шулявського дуба». Зокрема, надійшли відповіді на запит нашої організації від Солом’янської РДА, Департаменту земельних ресурсів КМДА та Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА.


При великому наборі контролюючих чиновників, як виявилось, поки не знайшлось тієї організації, що має покарати балансоутримувача старого дуба. Фактично, крім того, що дуб має поважний вік 300-350 років та те, що за його стан несе відповідальність ГО «Київський еколого-культурний центр», більше сказано нічого не було. Служби району та міста вирішили «відфутболити» запит на екологічну інспекцію та саму громадську організацію «Київський еколого-культурний центр». При цьому, місцеві чиновники навіть не захотіли поцікавитись в останньої, що трапилось з деревом і чи не загрожує йому сусідня автомийка.

Тож, ми й надалі будемо домагатись належного утримання вікового дерева й впевнені, що досягнемо свого. А тим часом, від стовбура дерева вже відкололась частина.