Результати засідання Правління ГР при МОН

7 вересня 2015 року в приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулось засідання Правління Громадської ради при цьому центральному органі виконавчої влади. У засіданні взяв участь голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков, який очолює Комітет міжнародного співробітництва та євроінтеграції.

На засіданні обговорювались питання проведення засідань Громадської ради в 2015 році, реорганізації комітетів, обрання тимчасово виконуючого обов’язки Відповідального секретаря Громадської ради, утворення спеціальної комісії для визначення стратегії розвитку освіти та інші.

Одноголосно було прийнято рішення про проведення трьох засідань Громадської ради при МОН в 2015 році: 05.10.2015, 09.11.2015, 14.12.2015.

Також, було виголошено пропозицію ліквідувати Комітет міжнародного співробітництва та євроінтеграції (через недостатню кількість членів – 2 особи) та об’єднати Комітет вищої освіти з Комітетом інтеграції науки і вищої школи. За обома пропозиціями Правління проголосувало одностайно «за», тож тепер це рішення остаточно має затвердити Громадська рада на своєму засіданні.

Крім того, на засіданні Правління розглядали і питання призначення т.в.о. Відповідального секретаря Громадської ради, оскільки обраний до цього представник ІГС вирішив скласти свої повноваження. Тож, на сьогоднішньому засіданні було обрано тимчасово виконуючим обов’язки Відповідального секретаря Владислава Шелокова, який на цьому ж засіданні приступив до виконання функцій.

До того ж, члени Правління висловились за створення спеціальної комісії, яка напрацює стратегію розвитку вітчизняної освіти та представить свої напрацювання вже на найближчому засіданні Громадської ради. Попередньо, до складу спецкомісії увійшли Андрій Горський (голова СК), Владислав Шелоков та Сергій Захарін, проте її склад може розширитись, оскільки до роботи в ній будуть запрошені всі члени ГР при МОН.

Як повідомлялось, найближче робоче засідання Громадської ради при МОН відбудеться 05.10.2015 о 15:00 в приміщенні Міністерства освіти і науки України по проспекту Перемоги, 10.