Про новації в джерелах інформування

23 травня 2015 року в рамках ХІІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», відбувся тренінг голови ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислава Шелокова на тему: «Нові джерела інформування цільової аудиторії».

Виступ зібрав практично всіх юних учасників фестивалю, що проілюструвало зацікавленість молоді в розширенні власного кругозору та пошуку нових способів ведення журналістської діяльності. Зокрема, на тренінгу мова йшла про те, що з розвитком інформаційних технологій журналістами та першоджерелами новин стають все більше людей. Зараз світ обмінюється інформацією за лічені секунди і, завдяки Інтернету, люди отримують інформацію однаково швидко незалежно від місця свого географічного положення. Для журналіста, поряд з професійними стандартами, важливим також залишається оперативність та обізнаність в майбутніх подіях. Тому робота в соціальних мережах, моніторинг подій та інфоприводів – має бути обов’язковими пунктами порядку денного.

З подальшим розвитком потужності і доступності Інтернет, «традиційні» канали будуть відходити на задній план: наприклад радіо, телебачення, напевно, за років 10 точно перейдуть на Інтернет-трансляції, тож потрібно постійно тримати «руку на пульсі» сучасних можливостей та працювати на випередження, аби першим користуватись здобутками прогресу. Також, були підняті й інші питання, що викликали цікаве обговорення та обмін думками між учасниками тренінгу.