Об’єднання зусиль заради кращої столиці

Сьогодні в будівлі Київської міської державної адміністрації відбулась зустріч студентської молоді столиці, представників громадських організацій, які найактивніше допомагали у благоустрої та озелененні столиці протягом року із заступником голови КМДА Петром Пантелеєвим.

Участь у заході взяли голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков та член ВРО Олександр Чередниченко. Крім того, серед запрошених осіб був і голова давнього партнера нашої організації – ГО «Зробимо Україну чистою» Володимир Гаркуша. Під час зібрання молодь та заступник очільника міста обговорювали питання впорядкування столиці: прибирання, озеленення та робіт з комплексного благоустрою, обмінювались думками та ідеями.

«Ми пропонуємо перейти від заходів прибирання до упередження засміченості. Для цього, ми готові створити окремий сайт, де будемо висвітлювати «сміттєвих героїв», що викидають недопалки з машин, скидають будівельне сміття на зелені зони тощо. Крім того, ми готові посилити ряди громадських інспекторів з благоустрою та підготувати сюжети соціальної реклами щодо упередження засмічення збоку населення», – запропонував Владислав Шелоков.

Разом з тим, Володимир Гаркуша наголосив на питанні озеленення міста та запропонував міській владі партнерство у проекті з інноваційним підходом до висадження дерев, кущів та квітів.

Керівники Студентської ради міста Києва, що були представлені головою Олександром Клімашевським та його першим заступником Мирославом Дурдинцем запропонували створити Студентський парк, який буде впорядковано силами студіюючої молоді столиці.

Загалом, всі слушні пропозиції були сприйняті Петром Пантелеєвим – він запропонував продовжувати співпрацю та спільними зусиллям робити наше місто ще більш привабливим та впорядкованим.

Наприкінці зустрічі заступник голови КМДА вручив листи-подяки найактивнішим колективам, які брали участь в осінніх заходах з благоустрою столиці: 12 ВНЗ та двом громадським організаціям, серед яких була і наша.