Нелегке меценацтво

Новини Бер 28, 2015

Продовжується інтрига довкола скверу №1 в Подільському районі та можливого розміщення в ньому філософського фонтану за ескізами видатного випускника Києво-Могилянської академії Григорія Сковороди.

Так, нещодавно, 25 березня відбулась зустріч громадських активістів, активу могилянської громади та представників київської влади в музеї НаУКМА. Робоча зустріч мала дати початок діалогу між сторонами та пошук виходу з кризи, яку вже ми описували.

Цікаво, що зустріч проходила за ініціативи представників могилянської спільноти, яка зацікавлена в цивілізованому вирішенні ситуації, адже емоції під час встановлення паркану та громадських слухань, що були проведені нашвидкуруч наступного дня, били через край.

Нагадаємо, що громада не сприймає реконструкцію фонтану з декількох причин, головні серед них:

  • Існуючий фонтан реконструйовано 2008 року, тож, наче б то, немає необхідності його оновлювати;
  • Постать архітектора не влаштовує деяких знавців столичного середовища;
  • Багатьох цікавить постать мецената, який зголосився подарувати оновлення скверу та фонтану, та походження його коштів.

Зустріч відбулась за круглим столом з професійним модератором, а формат розмови легше описати як дебати за суворими правилами. Не будемо вдаватись в подробиці дискусії, що точилася 25 березня, втім зосередимось на її наслідках, а точніше підсумках:

  1. Учасники одноголосно висловили намір продовжити діалог;
  2. Мер підтвердив можливість додаткової уточнюючої комунікації із меценатом за умови, якщо це буде цивілізована розмова без образ
  3. Помічник мера повідомить про приїзд мецената за 10 днів, а також можливість проведення зустрічі за участі мецената та громадськості.
  4. Представники громадськості повідомили про свою готовність напрацювати лист-звернення до мецената його приїзду
  5. Учасники висловили бажання розробити відповідний порядок прийому благодійної допомоги від меценатів місту.

Тож, до завершення цієї історії ще далеко… Проте, вже зараз ми пропонуємо кожному нашому читачу познайомитись з проектом ближче та зробити свій власний висновок чи потрібен він місту, без жодної витрати бюджетних коштів. Відгуки та коментарі просимо надсилати на електронну пошту: info@ssm.in.ua. Нам вкрай цікава Ваша думка.