Змістовний тренінг для молодих лідерів країни

29 жовтня 2015 року столиця країни приймала з’їзд Всеукраїнської ради старшокласників, що об’єднав шкільних лідерів з майже усіх куточків України. Участь в його роботі взяв голова ГО “Сучасний Світ Молоді” Владислав Шелоков.

Зокрема, він провів тренінг для учасників з’їзду на тему “Демократичне суспільство. Вибір покоління незалежних”, що складався з трьох частин: теоретичні основи, обговорення та командна робота.

Левову долю часу займала підготовка власного молодіжного проекту від кожної команди, до складу якої входили 4 представники від різних регіонів. По-перше, це дозволяло учасникам налагоджувати комунікацію з мало знайомими однолітками, навчитись швидко розподіляти обов’язки в середині команди, вдало поєднувати ідеї для оперативного опису проекту. Крім того, кожен з лідерів мав обрати свою роль в проекті (міністр молоді, міністр культури та інші) і прописати 5 першочергових кроків в відповідній галузі для кращої реалізації командного проекту. Це допомагало відчути індивідуальну відповідальність кожного за реалізацію спільного проекту.

Діти проявили надзвичайну активність, а їх ідеї та бачення щодо майбутнього України вразили не лише тренера, але й присутніх представників управлінь освіти місцевих органів влади.

По завершенні тренінгу шкільні лідери отримали сертифікати від управління освіти Дніпровського району столиці та яскраві сувеніри.