В столиці створено Експертну раду

Сьогодні, 27 квітня в столичному Будинку вчителя відбулись установчі збори Експертної ради Києва (ЕРК). На заході були присутні депутати Київської міської ради, лідери громадських рухів та волонтери. Участь у зборах взяв голова громадської організації «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков.

За словами організаторів установчих зборів, вперше за роки незалежності України в столиці створено громадське об’єднання, яке готове виступити чесним модератором у діалозі київської влади та київської громади.

Головою Експертної ради Києва було одноголосно обрано екс-мера Києва, депутата Київради Олександра Омельченка, а також два його заступники: Олексія Кучеренка, екс-міністра ЖКГ, та Володимира Бондаренка, екс-голову КМДА.

Секретарем Експертної ради Києва став голова громадської організації «Рух за справедливість» Іван Карасьов. Крім, того для формування та підготовки проектів нормативно-правових документів був сформований Секретаріат ЕРК, до складу якого увійшов Владислав Шелоков.

Також рішенням учасників установчих зборів було створено три комітети: Комітет з питань ЖКГ (голова – Максим Гольдарб); Комітет з питань соціального забезпечення населення (голова – Ростислав Кравець); Контрольно-ревізійний комітет (голова – Михайло Шкурін).

«За допомогою Експертної ради, київські влада і громада зможуть налагодити діалог і спільними зусиллями змусити монополістів у сфері ЖКГ і соціальної сфери займатися на території Києва соціально відповідальним бізнесом, а не економічним розбоєм», – заявив Голова Експертної ради, екс-мер столиці, депутат Київради Олександр Омельченко.

Експертна рада Києва має намір активно співпрацювати з Київською міською радою та разом з депутатами контролювати проведення реформ міського господарства, здійснювати контроль за діяльністю чиновників КМДА та комунальних підприємств-монополістів.

Головне завдання Експертної ради Києва – захист соціальних прав киян в умовах економічної кризи.

Відео зі зборів можна переглянути за посиланням.