Відбулось засідання Правління ГР при МОН

5 листопада 2015 року в приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулось засідання Правління Громадської ради при МОН. Зокрема, на засіданні керівного органу громадської ради розглядалася низка організаційних та практичних питань.

Зокрема, на засіданні розглядалися питання звіту моніторингової групи по виборам в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. За повідомленням заступника голови Громадської ради при МОН Євгена Кудрявця, який координував цю групу, жодних порушень, які могли б вплинути на результат голосування членами групи зафіксовано не було. Отже, результати виборів є законними та відображають позицію колективу ВНЗ.

“Під час проведення голосування, члени моніторингової групи знаходились на виборчих дільницях майже у всіх корпусах, де проходило голосування. Жодного порушення вимог нормативно-правових документів, що регламентують вибори ректора КНУ імені Тараса Шевченка, помічено не було”, – прокоментував хід роботи моніторингової групи голова ГО “Сучасний Світ Молоді” Владислав Шелоков, який перебував на ДВК №2, що знаходилась у корпусі Географічного факультету.

Також, представники громадськості обговорили проблемні питання, що досліджує комітет з питань модернізації та інформатизації освіти та вирішено організаційні питання підготовки засідання громадської ради, що відбудеться 9 листопада 2015 року.

Голова ГР при МОН Галина Усатенко повідомила про розгляд міністерством клопотань від громадської ради. Так, листи щодо включення до робочих груп міністерства членів громадської ради, які були погоджені на минулому засіданні, повністю підтримані керівництвом МОН. Отже, три представники Громадської ради увійдуть до числа членів деяких робочих груп міністерства.

Крім того, на засіданні правління розглянули питання виключення переліку членів Громадської ради при МОН, які пропустили більше двох засідань ГР без поважної причини, що вимагає Положення про Громадську раду при Міністерстві освіти і науки України.