Взаємодія з МОН

21 травня 2015 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з Правлінням Громадської ради при МОН, до складу якого входить голова ГО «Сучасний Світ Молоді» Владислав Шелоков.

Під час зустрічі Сергій Квіт розповів членам Громадської ради про законотворчу діяльність Міністерства та подякував за пропозиції, які надходили від громадськості.

Сергій Квіт вручив Подяку членам Правління Громадської Ради при МОН за плідну співпрацю та ефективну взаємодію з Міністерством освіти і науки України, участь у вирішенні питань освіти та розбудову інституту громадянського суспільства.

Також, міністр повідомив, що Урядом 20 травня 2015 року був прийнятий законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про наукову та науково-технічну діяльність».

За словами Сергія Квіта, відповідно до цього законопроекту буде створено спеціальну раду, яку очолить Прем’єр-міністр України разом зі своїми заступниками – Міністром освіти і науки та представником від науковців, що розроблятиме державну політику в галузі науки.

Окрім того, цей документ надасть можливість приймати рішення та право голосу всім, хто працює в Національній академії наук України – кандидатам та докторам наук, академікам.

Як повідомив Сергій Квіт, на наступному тижні будуть розглядатися ще два нових законопроекти – рамковий «Про освіту» та «Про професійну освіту».

Наступна зустріч Правління ГР при МОН з міністром відбудеться 6 червня 2015 року.