Київські школярі підкорять Галактику “Професій майбутнього”

На “Планеті інновацій” на юних дослідників чекатимуть надсучасні роботи, безпілотники і наукові винаходи.

Наприкінці першого місяця нового навчального року на учнів 8-11 класів очікує фантастична подорож до Світу професій майбутнього. 24 вересня в Колонній залі столичної адміністрації відбудеться Форум “Професіонали майбутнього”, організований Київським молодіжним центром в рамках профорієнтаційного проекту для школярів “ПроПрофессіі”.

Сумісно з партнерами Форуму всеукраїнським порталом Rabota.ua та видавництвом “Школярик” команда Київського молодіжного центру підготувала для юних учасників безліч сюрпризів. Після пізнавальної мандрівки Галактикою з найТОПовіших сьогодні “Планет-професій” – як то “Нанотехнології”, “Альтернативна енергетика” чи “Персоналізована медицина” – діти на власні очі побачать приклади технологічних і наукових досягнень в Зоні інновацій та отримають практичні поради від провідних спеціалістів, відомих не тільки в Україні, а й за кордоном.

“У ролі спікерів виступатимуть фахівці-практики провідних компаній, які не тільки поділяться секретами будування успішної кар’єри з власного досвіду і специфіку обраної сфери діяльності, а й нададуть практичні поради, – відзначає директор Київського молодіжного центру Анна Куценко. – Запорукою успіху є усвідомлений вибір майбутньої професії, тож дуже важливо, аби школярі мали змогу вчасно пізнати розмаїття існуючих напрямків діяльності – зокрема, із новітніми спеціальностями, що у майбутньому будуть затребуваними на ринку праці”.

А ось одразу після виступів спікерів школярі особисто ознайомляться з найсучаснішими дивовижними експонатами. У спеціально відведеному залі юні дослідники зможуть потрапити до шести різних Зон: роботів, дронів, 3-D-друку, наукових винаходів, Інтернету речей, віртуальної та доповненої реальності. До речі, зробити по-справжньому космічне фото на згадку любителі селфі зможуть у креативній Фото-зоні.

“У квітні цього року ми проводили подібний захід і пересвідчилися у тому, що дітям це дуже цікаво – під час дводенної конференції “Професіонали майбутнього», що проходила у Національному педагогічному університеті ім. М. П. Драгоманова, зібралось понад 600 учнів з різних шкіл столиці, – говорить керівник проекту “ПроПрофесії” Дарина Агішева. – Крім того, підлітки зі всієї України мали нагоду слідкувати за подіями конференції за допомогою онлайн-трансляції, що буде і цього разу. Тем для обговорення виявилось більше, ніж очікували, тож ми вирішили підготувати продовження попереднього заходу”.

Варто зазначити, що разом зі школярами до Світу професій зможуть потрапити і їхні батьки. Охочі взяти учать у заході, мають реєструватися за посиланням. Більш детальну інформацію можна дізнатися на офіційному сайті ПроПрофесії .